Centrala cu peleți – BioClass

BioClass - Custom Energy
BioClass

 

 

 

 • Clasa 5 (cea mai bună) conform standardului EN-303 referitor la eficiența și emisia de noxe
 • Curățire automată a arzătorului și a schimbătorului de căldură
 • Disponibilă în 5 variante de putere: 10 kW, 16 kW, 25 kW, 43 kW și 66 kW
 • Model compact, componente hidraulice integrate (supapă de suprapresiune, aerisitor automat, robinet golire)
 • Funcționare cu tiraj fortat (dotata cu ventilator de evacuare a gazelor arse cu turatie variabila)
 • Asigură preîncălzirea apei de pe retur, evitând astfel formarea condensului fără alte componente ale instalației (modelele 10 – 43 kW)
 • Posibilitate de control de la distanta prin intermediul modulului optional MyDomo, ce permite controlul centralei prin Internet, cu ajutorul unei aplicatii instalata pe un dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS
 • Sunt disponibile mai multe versiuni de buncăr: S (195 kg/300 l), L (350 kg/544 l), LCS (350 kg/544 l) – pentru funcționare în cascadă și HTP – buncăr cu boiler ACM încorporat!
 • Dotare standard cu sistem automat de extragere a cenușii: modelul de 66 kW
 • Disponibilă și în varianta de exterior, ce nu necesită cameră tehnică: BioClass OD
 • Disponibilă și în varianta cu funcționare mixtă lemn – pelete: Dual Therm

Clasa 5 BioClass - Custom EnergyPrezența brandului BioClass în portofoliul nostru, pentru care suntem unici importatori în România, ne onorează și ne responsabilizează.

BioClass este o centrală de ultimă generație, cu performanțe ce au condus la obținerea celei mai înalte certificări a calității la nivel european: Clasa 5 conform standardului EN 303-5, având un randament de peste 95%, grad ridicat de siguranță în utilizare și emisii scăzute.

Curățire automată a arzătorului și a tubulaturiiArzător BioClass -Custom Energy

Centrala BioClass are în componență sisteme ce asigură în mod automat atât curățirea arzătorului cât și a canalelor de fum. Astfel, operațiunile efectuate de către utilizator se rezumă doar la alimentarea cu combustibil și golirea cenușarului. În plus, o centrală ale cărei suprafețe de schimb sunt mereu curate, funcționează în permanență la randamentul maxim, ceea ce se concretizează într-un consum minim de combustibil.

Automatizare avansată

Panoul de control al centralei BioClass este dotat cu display LCD și butoane capacitive.

Panou de control BioClass - Custom Energy

Automatizarea centralei este una extrem de avansată, ce gestionează în mod complet automat toate ciclurile de funcționare. În dotarea standard, ea poate controla 3 pompe de circulație (încălzire, boiler ACM, puffer), are interfață pentru conectarea a 2 senzori de temperatură (boiler ACM și puffer) și are conexiuni pentru termostatul ambiental și control ON/OFF remote.

Instalare ușoară

Centrala BioClass conține robinetul de golire, supapa de siguranță, aerisitorul automat și un presostat digital. De asemenea, având un sistem inovativ de preîncălzire a apei de pe retur, nu este necesar un circuit de prevenire a condensului (bypass) realizat cu ajutorul unei pompe suplimentare sau a unei vane cu trei căi termostatate. Totodată, având o funcționare cu tiraj forțat, nu este necesar un coș de fum costisitor.

Modulare electronică a puterii

Interior centrală - BioClass - Custom Energy

Centrala BioClass poate funcționa la diverse trepte de putere, selectându-și în mod automat puterea de ardere în funcție de necesarul spațiului de încălzit. Astfel, se realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

Funcționare în siguranță

Centrala BioClass are implementate mecanisme hardware și software care să îi asigure funcționarea într-un regim de siguranță maximă: senzori de temperatură și de presiune a apei din interiorul cazanului, senzor de presiune a camerei de ardere, senzor de temperatură instalat pe sistemul de alimentare cu peleți, algoritmi care monitorizează și calibrează în permanență funcționarea centralei.

Video prezentare:

Echipamente opționale:

Centrala BioClass are disponibile mai multe echipamente opționale, specifice centralelor cu peleți de ultimă generație: sistem de extragere si compresie automată a cenușei, sistem de alimentare pneumatic dintr-un siloz extern, unitate de control cu senzor climatic.

În plus, producătorul ne propune o gamă largă de kituri hidraulice externe, ce se conectează la centrala BioClass și îi extind acesteia posibilitățile de control ale instalației hidraulice oferind astfel soluții pentru majoritatea tipurilor de instalații:

Kituri hidraulice