Dual Therm

Dual-Therm
Dual Therm
  • Funcționare pe bază de lemn și pelete 
  • Puteri disponibile: 25 kW, 35 kW
  • Curățire automată a arzătorului și a schimbătorului de căldură
  • Trecere automată de la lemn la pelete, în modul de funcționare mixt
  • Posibilitate de control de la distanta prin intermediul modulului optional MyDomo, ce permite controlul centralei prin Internet, cu ajutorul unei aplicatii instalata pe un dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS
  • Asigură preîncălzirea apei de pe retur, evitând astfel formarea condensului fără alte componente ale instalației
  • Buncăr pentru pelete inclus: 110 kg
  • Aprindere automată a lemnului 

Clasa 5 BioClass - Custom EnergyCentrala Dual Therm este destinată utilizatorilor de centrale termice pe bază de biomasă, fiind o soluție inovativă prin care arderea a doua tipuri de combustibil poate fi realizată cu ajutorul unui singur produs, unic in piața. Acesta păstrează toate avantajele referitoare la performanțele și confortul în exploatare ale unei centrale cu funcționare pe bază de pelete complet automatizată, însă oferă și posibilitatea de a utiliza lemnul ca un combustibil alternativ, având o cameră de ardere specială pentru acesta.

Dual Therm este o centrală de ultimă generație, cu performanțe ce au condus la obținerea celei mai înalte certificări a calității la nivel  uropean: Clasa 5 conform standardului EN 303-5, având un randament de peste 91%, grad ridicat de siguranță în utilizare și  misii scăzute.

Curățire automată a arzătorului și a tubulaturiiArzător BioClass -Custom Energy

Centrala Dual Therm are în componență sisteme ce asigură în mod automat atât curățirea arzătorului cât și a canalelor de fum. Astfel, operațiunile efectuate de către utilizator se rezumă doar la alimentarea cu combustibil și golirea cenușarului. În plus, o centrală ale cărei suprafețe de schimb sunt mereu curate, funcționează în permanență la randamentul maxim, ceea ce se concretizează într-un consum minim de combustibil.

Automatizare avansată

Panoul de control al centralei Dual Therm este dotat cu display LCD și butoane capacitive.

Automatizarea centralei este una extrem de avansată, ce gestionează în mod complet automat toate ciclurile de funcționare. În dotarea standard, ea poate controla 3 pompe de circulație (încălzire, boiler ACM, puffer), are interfață pentru conectarea a 2 senzori de temperatură (boiler ACM și puffer) și are conexiuni pentru termostatul ambiental și control ON/OFF remote.

Schimbare automată a combustibilului

Centrala Dual Therm permite utilizarea atât a peletelui cat și a lemnului, în funcție de preferințele utilizatorului. Centrala trece automat la funcționarea pe bază de pelete în cazul în care lemnul din camera de ardere s-a terminat, scăpându-vă astfel de grija de a alimenta constant și garantând confortul în utilizare.

Camera de ardere spațioasă

Camera de ardere de dimensiuni ridicate, ce permite utilizarea lemnului cu o lungime de până la 50 cm, împreună cu eficiența ridicată obținută prin modulația electronică, conferă  o autonomie mărită în cazul funcționării pe bază de lemne.

Aprindere automată pentru a peletelui și a lemnului

Poziționarea arzătorului pentru pelete la baza camerei de ardere pentru lemne asigură aprinderea automată a acestora. În faza de aprindere, prima dată se realizează aprinderea automată a peletelui, apoi este aprins lemnul aflat în camera de ardere. Astfel, centrala Dual Therm are o funcționare automată chiar și atunci când utilizează lemnul drept combustibil.

Instalare ușoară

Centrala Dual Therm conține robinetul de golire, supapa de siguranță, aerisitorul automat și un presostat digital. De asemenea, având un sistem inovativ de preîncălzire a apei de pe retur, nu este necesar un circuit de prevenire a condensului (bypass) realizat cu ajutorul unei pompe suplimentare sau a unei vane cu trei căi termostatate.

Modulare electronică a puterii

Centrala Dual Therm poate funcționa la diverse trepte de putere, selectându-și în mod automat puterea de ardere în funcție de necesarul spațiului de încălzit. Astfel, se realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

Funcționare în siguranță

Centrala Dual Therm are implementate mecanisme hardware și software care să îi asigure funcționarea într-un regim de siguranță maximă: senzori de temperatură și de presiune a apei din interiorul cazanului, senzor de presiune a camerei de ardere, senzor de temperatură instalat pe sistemul de alimentare cu peleți, senzor de temperatură a gazelor arse, algoritmi care monitorizează și calibrează în permanență funcționarea centralei.

Echipamente opționale:

Vă propunem o gamă largă de kituri hidraulice externe, ce se conectează la centrala Dual Therm și îi extind acesteia posibilitățile de control asupra instalației oferind astfel soluții pentru majoritatea tipurilor de aplicații:

Kituri hidraulice

 

Video prezentare: