Centrala cu peleți – BioClass OD

BioClass OD - Custom Energy
BioClass OD
  • Centrala cu montaj în exterior ce nu necesită cameră tehnică
  • Puteri disponibile: 16 kW si 25 kW
  • Clasa 5 (cea mai bună) conform standardului EN-303 referitor la eficiență și emisia de noxe
  • Curățire automată a arzătorului și a schimbătorului de căldură
  • Model compact, kit hidraulic complet integrat (pompa de recirculare, vas de expansiune, supapă de suprapresiune, aerisitor automat, robinet golire)
  • Funcționare cu tiraj forțat
  • Posibilitate de control de la distanta prin intermediul modulului optional MyDomo, ce permite controlul centralei prin Internet, cu ajutorul unei aplicatii instalata pe un dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS
  • Asigură preîncălzirea apei de pe retur, evitând astfel formarea condensului fără alte componente ale instalației
  • Buncăr pentru peleți de 225 kg dotat cu senzor de nivel

Clasa 5 BioClass - Custom Energy

Centrala de exterior BioClass OD are o funcționare similară cu a centralei BioClass, diferența fiind făcută de pregătirea acesteia pentru a funcționa în exterior, nefiind necesară o încăpere tehnică. Dispune de izolație termică și hidrofugă, precum și de mecanism de prevenire a înghețului. În plus, față de modelul pentru interior, este dotată standard cu pompa de recirculare și vas de expansiune.

BioClass OD este o centrală de ultimă generație, cu performanțe ce au dus la obținerea celui mai înalt standard de calitate la nivel european: Clasa 5 conform standardului EN-303, având un randament de peste 95% , grad ridicat de siguranță în utilizare și emisii scăzute.

Curățire automată a arzătorului și a tubulaturii

Arzător BioClass - Custom Energy

Centrala BioClass OD are în componență sisteme ce asigură atât curățirea arzătorului cât și a canalelor de fum. Astfel, operațiunile efectuate de către utilizator se rezumă doar la alimentarea cu combustibil și la scoaterea cenușii. În plus, o centrală ale cărei suprafețe de schimb sunt mereu curate, funcționează în permanență la randamentul maxim, ceea ce se concretizează într-un consum minim de combustibil.

Instalare ușoară

Centrala BioClass OD conține pompa de recirculare, vasul de expansiune, robinetul de golire, supapa de siguranță, aerisitorul automat și presostat digital. De asemenea, având un sistem inovativ de preîncălzire a apei de pe retur, nu este necesar un circuit de prevenire a condensului (bypass) realizat cu ajutorul unei pompe suplimentare sau a unei vane cu trei căi termostatate. Totodată, având o funcționare cu tiraj forțat, nu este necesar un coș de fum costisitor.

Modulare electronică a puterii

Centrala BioClass OD poate funcționa la diverse trepte de putere, selectându-și în mod automat puterea de ardere în funcție de necesarul spațiului de încălzit. Astfel, se realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil.